Üllar Saaremäe: ma ei hääletanud Keskerakonna või EKRE kasuks, vaid Isamaa poolt

Üllar Saaremäe Foto: Konstantin Sednev / Postimees Grupp

Isamaa erakonna ridades riigikokku pääsenud Üllar Saaremäe kirjutab, et tal oli kaks valikut – kas jääda teatritöö juurde või minna parlamenti ja püüda eesti elu paremaks muuta.

Need, kes mind minu valikute tõttu lehmavaiaks taovad või hõisates taevani kiidavad, võivad nüüd lugemise lõpetada, kirjutab Saaremäe Facebookis.

Ma olen erakond “Isamaa” liige. Ma olen neid valinud aegade algusest. Leian, et sellelaadset maailmavaadet omav erakond peab Riigikogus esindatud olema. Nüüd kandideerisin ma erakonna nimekirjas Riigikokku, sest hoolin “Isamaa” väärtustest ja maailmavaatest. Ja seda mitte ainult mõistuse, vaid ka südamega.

Mul oli kaks valikut. Kas jääda oma teatritöö juurde, või minna ja püüda eesti elu paremaks muuta. Ehk – kas loobuda mandaadist või minna ja teha oma erakonnaga koostööd. Valikut – minna ja hakata vastutöötama või minna ja ülekarata, minul ei olnud. Kindlasti tuleb teemasid, kus minu vaated erakonna üldsuse omadest erinevad, aga see pole praegune teema.

Ma ei hääletanud Keski ja Ekre kasuks, vaid “Isamaa” poolt. Ma ei hääleta Sotside või Reformi vastu, vaid “Isamaa” poolt. Mõistan, et viimane lause võib mõjuda mitmetimõistetavana, aga siia pole midagi parata.
Tahtsin selle südamelt ära öelda.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga