Paide otsustas: 2019. aastast minnakse koolides üle ainult eestikeelsele õppele

Paide Hillar Hanssoo põhikoolis minnakes üle täielikule eestikeelsele õppele Foto: Scanpix/Dmitri Kotjuh/ Järva Teataja

Paide linnavolikogus vastu võetud otsuse järgi kavatseb Paide linn lõpetada Hanssoo põhikoolis vene õppekeelega klasside õppetöö alates 1. septembrist 2019.

Linnapea Priit Värgi (Isamaa) sõnul on eesmärk anda Paide linnas haridust riigikeeles ja selleks planeeritakse lõimida vene keeles õppivad lapsed eestikeelsetesse klassidesse, et tagada hea õppekvaliteet ning laste parem sulandumine koolielusse.

Värk selgitas, et Paides on seda kaalutud juba ka varasemalt aastatel, kuid nüüd on otsus vastu võetud linnavolikogu tasandil ja on aeg tegudeks. “Konkreetne ettepanek venekeelne õppetöö lõpetada tuli kooli hoolekogult ja seejärel linnavolikogu haridus- ja kultuurikomisjonilt, kuna õpilaste arv on väike ning et venekeelsed lapsed saaksid õppida koos teistega, poleks üldisest koolielust isoleeritud ning saaksid Eesti ühiskonnas edaspidi paremini hakkama,” kommenteeris ta.

Haridusvaldkonna eest seisev abilinnapea Anneli Tumanski sõnul toimub ümberkorraldus sujuvalt ehk kolme aasta jooksul. “Üleminekut planeerides konsulteerisime ka SA Innove keelekümbluse ekspertidega. Eeloleval sügisel me ei võta enam vastu õpilasi vene õppekeelega esimesse klassi. Venekeelse hariduse andmise plaanime lõpetada aastaks 2022. Pakume omalt poolt lastele abiõpetajaid ning vajadusel eesti keele lisatunde, kuna vene keeles õpivad meil ka väljaspool Eestit sündinud lapsed,” märkis Tumanski. Volikogus toetas ettepanekut 19 volinikku, erapooletuid oli 3 ja istungilt puudus 1 volikogu liige.

Hetkel õpib vene keeles Hillar Hanssoo põhikoolis 13 last.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga