Reinsalu: Balti liikumisruumi võiks kuuluda peagi ka Soome

Urmas Reinsalu Foto Tairo Lutter/POSTIMEES

Välisminister Urmas Reinsalu märkis neljapäeval, et peagi avanevasse Balti ühisesse liikumisruumi võiks peagi kuuluda ka Soome ja Leedu soovil ka Poola. 

Reinsalu tõdes samas, et Soome vaade on praegu, et kui tööränne välja arvata, siis muud leevendused liikumiseks lähinädalatel veel otsusteni ei jõua.

Tööränne Eesti ja Soome vahel läheb aga lahti 14. maist, kusjuures Soome on öelnud, et ei nõua Eestist töörände raames tulnutele karantiinis olekud. “Ja minu ettepanek on, et sama kohaldab Eesti ka Soomest tulnutele ehk nad ei pea karantiinis olema,” ütles Reinsalu.

Üldised kriisiaegsed põhimõtted jäävad aga Reinsalu sõnul välisministeeriumis kehtima ja seda ka lähitulevikus.  “Ehk siis rahvusvaheline reisimine, mis ei ole vältimatu, ei ole mõistlik. Meie soovitus on tungivalt vältida rahvusvahelist reisimist,” rõhutas Reinsalu.

Kolmandate riikide osas võtavad Baltimaad Reinsalu sõnul kindlasti esimesena ette töörände võimaluse karantiininõudega, või kui on riike, kus on viiruse levik madal, kaaluda ka karantiininõudest loobumist.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga