Peaminister Ratas oli veel möödunud nädalal veendunud, et Ernits jätkab nende ridades

Peaminister Jüri Ratas teatas tagasiastumisest. FOTO: MIHKEL MARIPUU/EESTI MEEDIA

Peaminister ja Keskerakonna esimees Jüri Ratas ütles ERR-ile, et ta ei teadnud veel esmaspäeva hommikul, et Peeter Ernits on Keskerakonnast lahkunud.

“Mina tõesti ei teadnud täna hommikul, et Peeter Ernits on erakonnast lahkunud. Teda ei olnud hommikul fraktsiooni koosolekul. Mees oleks võinud tulla ja öelda, et ta lahkub, aga ju ta ei julgenud seda teha,” sõnas Ratas.

Ratase sõnul on ta vaatamata Ernitsa lahkumisele kindel, et koalitsioon püsib.

“51 häält on küll kolmel koalitsioonierakonnal kokku, aga lisaks on neid inimesi, kes on akna alla läinud ja öelnud, et toetavad tänast koalitsiooni. Näiteks Urve Palo.”

Ratase sõnul osales Ernits veel hiljuti erakonna strateegia arutelul Käsmus, kus ei väljendanud kuidagi oma lahkumisplaane. Sel põhjusel oli ta ka eelmise nädala Vikerraadio saates “Stuudios on peaminister” küsimustele vastates kindel, et Ernits parteist ei lahku.

Ratas tõi ka välja, et Keskerakond oli Ernitsale kolmas erakond ning EKRE, kuhu ta nüüd otsustas astuda, on juba neljas. “Meil pidas ta vastu vaid kolm aastat,” märkis Ratas.

Peeter Ernits on kandideerinud lisaks Keskerakonnale Eesti Roheliste ja Eesti Rojalistliku Partei valimisliidu “Neljas jõud” ning Rahvaliidu nimekirjas, kuid ei osutunud valituks. 2015. aasta riigikogu valimistel sai ta Keskerakonna nimekirjas kandideerides Jõgeva- ja Tartumaal kandideerides 824 häält ja pääses parlamenti Edgar Savisaare asendusliikmena.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga