Tallinnas algab rahvusvaheline koorifestival Europa Cantat 2018

Laupäeval algab rahvusvaheline koorifestival Europa Cantant FOTO: Scanpix, MARGUS ANSU TARTU POSTIMEES

Laupäeval saab Tallinnas alguse Euroopa suurim rahvusvaheline koorifestival Europa Cantat 2018, mis toob Tallinnasse üle 4500 lauluhuvilise ja koorimuusikaeksperdi.

Juubeliaastal esmakordselt Eestis toimuv festival toob Tallinnasse üle 4500 lauluhuvilise ja koorimuusikaeksperdi 50 riigist üle maailma, teatas EV 100 korraldustoimkond. Koorifestivali avakontserdil laupäeval Vabaduse väljakul astub üles The Swingles Ühendkuningriigist.

Festivalil tulevad esiettekandele 12 teost, lisaks välisheliloojatele ka Galina Grigorjeva “Alliluja” segakoorile ja Tõnu Kõrvitsa “Windy Nights” neidudekoorile.

“Suur rõõm on just juubeliaastal üle 4000 koorilaulja Eestisse külla kutsuda,” sõnas riigikantselei EV100 programmi juht Maarja-Liisa Soe. “Lauluseltskond ei tule tühjade kätega, sest kingitusena Eestile korraldatakse 3. augustil Tallinna Lauluväljakul enneolematu kooripidu “Palju õnne, Eesti!”,” sõnas ta.

Festivali peakorraldaja Kaie Tanneri sõnul on laiem eesmärk kinnitada Eesti tugevat positsiooni maailma koorimuusika kaardil. “Tallinnasse tulevad rahvusvahelised promootorid ja kontserdikorraldajad, kellele saame näidata meie kõrgel tasemel dirigentide ja kooride tööd ning heliloojate loomingut, tutvustada siinseid muusika salvestamise, koorilaagrite ja kontsertide korraldamise võimalusi,” lisas Tanner.

Europa Cantat 2018 toimub 27. juulist 5. augustini Tallinnas, juubeliaastal on festivali pealkirjaks “Miljon viisi laulmiseks”. Festivalil astuvad teiste seas üles jazz-koor Vocal Line Taanist, Sise-Mongoolia noortekoor, Hong Kongi lastekoor ja paljud teised. Esinejate seas on ka Eesti esinduskollektiivid Estonian Voices, Eesti Filharmoonia Kammerkoor, Eesti Rahvusmeeskoor ning Vox Clamantis.

EUROPA CANTAT on igal kolme aasta järel toimuv koorimuusikamaailma kohtumispaik ning üks olulisematest koorivaldkonna sündmustest, mille on algatanud Euroopa Kooriühing. Rohkem infot festivali kohta leiad SIIT

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga