Isamaa esimees Helir-Valdor Seeder kohtus Riias Läti kolleegidega

Foto: erakogu

Isamaa esimees Helir-Valdor Seeder kohtus Riias Läti Parlamendi ase-esimehe Dagmāra Beitnere-Le Galla ja Isamaa sõsarpartei Jauna Vienotiba esimehe Arvils Ašeradensiga.

Seimi ase-esimehe Beitnere-Le Galla jagas Seederile Läti kogemusi haldusreformiga seoses, samuti räägiti keskkonnaküsimustest ja arutati mõlemat riiki puudutavaid energeetikaküsimusi.

Kohtumisel Isamaa sõsarpartei juhi Arvils Ašeradensiga vahetati infot mõlema riigi jaoks olulistel poliitilistel teemadel ja peaasjalikult keskenduti riigikeelsele haridusele üleminekul, mille nii Läti kui ka Eesti on seadnud endale eesmärgiks.

Lätis on võimul viiest erakonnast koosnev koalitsioon, mille liikmed on maailmavaateliselt küllaltki erinevad erakonnad. Jauna Vienotiba on koalitsiooni kõige väiksem partei, aga samal ajal ka peaministripartei. Nii Jauna Vienotiba esimees Arvils Ašeradens kui ka Isamaa esimees Helir-Valdor Seeder on otsustanud erakondade esimeestena valitsusse mitte minna, vaid jääda parlamenti, et pühenduda erakondade arendamisele ja parlamenditöö tähtsustamisele. 

Jauna Vienotiba ja Isamaa kuuluvad on Euroopa Rahvapartei liikmed.

Vaata pilte:

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga