Võru Linnavolikogu EKRE fraktsiooni liige levitab venemeelset propagandat

EKRE fraktsiooni kuuluv Kertu Luisk levitab sotsiaalmeedias kommentaarideta avalikult venemeelset ja Ukraina-vastast propagandat.

Eesti Uudistele laekunud info kohaselt tegeleb Võru Linnavolikogu EKRE fraktsiooni liige Kertu Luisk aktiivselt Vene propaganda levitamisega. Luisu tegevus on tekitanud teistes volikogu fraktsioonides hämmingut ning see võib talle maksma minna hariduskomisjoni aseesimehe koha.

LõunaLeht kirjutas juba 10. märtsil, et EKRE fraktsiooni liige Kertu Luisk levitab sotsiaalmeedias venemeelset ja Ukraina-vastast propagandat, milles muu hulgas väidetakse, et sõda on Ukrainasse illegaalsete NATO baaside ehitamise tagajärg.

Lõunalehes ilmunud lugu ei ole, aga Luisu tegevust kuidagi mõjutanud. Veel 8. aprillil kirjutas ta sotsiaalmeedias: “Olen ma ainus, kellele näib, et peavoolu meedia ja valitsusjuhtide ülesanne on sõda oma hoovi õhutada?”. Samal päeval jagas ta ka postitust, mis seadis kahtluse alla Vene sõjaväe osaluse Butša veresaunas. Juurde kirjutas ta: “Palun lugege ja kui see on desinformatsioon, siis olge head ja jagage oma tõemonopoli allikaid.”

See, mis saab Luisu komisjoni aseesimehe kohast on veel lahtine ning õhku jääb küsimus, miks Linnavolikogu EKRE fraktsioon sellele juhtumile reageerinud ei ole.

 

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga