Tartu õpilasfirma soovib muuta popkorni eestimaisemaks

Pulbrimeistrid esimesel laadal. Vasakult Freddy, Hugo Gregor, Rasmus ja Karl Erik. Foto: erakogu

Tartu Jaan Poska Gümnaasiumi õpilasfirmasse Pulbrimeistrid kuuluvad noormehed soovivad omandada ettevõtluskogemust ja välismaise päritoluga suupistele eestimaist maitset juurde anda.

Pulbrimeistrite ühe eestvedaja Rasmus Langi sõnul tekkis idee teha õpilasfirma. Kui meeskond sai loodud, otsustati hakata tootma popkorni maitseaineid. Koos Rasmusega löövad firmas kaasa ka Karl Erik Kivimäe, Freddy Jakobson ja Hugo Gregor Kikerpill.

„Õpilasfirma liikmed mõtlesid milliste maitsetega inimesed harjunud on ning selle põhjal loodi erinevad maitseained, näiteks temperamentne burrito ja klassikaline sibul, tänu millele on võimalik vastavalt tujule või päevale valida endale sobivaim maitse. Kas siis midagi teravamat või hoopis magusat,” rääkis Rasmus Lang.

Alguses valmistas õpilasfirma Pulbrimeistrid tooteid Tartu Jaan Poska Gümnaasiumis ning hiljem Eesti Maaülikooli hoones. Üldiselt on nii, et tootmise ja müügiga tegelevad kõik, kuid on jagatud ka eraldi tööülesanded. Näiteks raamatupidaja, tootearendaja ja turundaja.

“Hetkel valmistume õpilasfirmade lõppvõistluseks ja teeme sellepärast palju videokõnesid. Kuid paneme palju rõhku ka turundusele ja internetimüügile ÕF Market kaudu,” rääkis Rasmus. Tema sõnul õpetab õpilasfirmas osalemine meeskonnatööd, juhtimist ja kindlasti ka erinevaid spetsiifilisi oskusi.

“Õpilasfirmat ei pea aga tegema vaid huviprojektina, sellest saab välja kujundada töötava ja tulusa ettevõtte ning töökoha,” arvas ettevõtlushuviline noormees.

Rasmus Lang ja tema kaaslased õpilasfirmast loodavad et nende toodang lisab popkornile ka killukese eestimaisust.

Jaan Lukas

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata.