Isamaa esimehe Helir-Valdor Seederi sõnul on Isamaa teinud aegade jooksul läbi mitmeid siseheitlusi, kuid sellele vaatamata on Eesti iseseisvus taastatud Isamaa ideaalide järgi. FOTO: Remo Tõnismäe/ AS Eesti Meedia

Mõõdukas ja mõistlik rahvuslik-konservatiivne poliitika on kogu Eesti huvides ja tasakaalustab Eesti poliitilist maastikku. Isamaa peab olema rahvuslik-konservatiivsetele valijatele alternatiiv poliitilistes valikutes, kirjutab Isamaa esimees Helir-Valdor Seeder Postimehes ilmunud arvamusloos.

Seederi sõnul on Isamaa teinud aegade jooksul läbi mitmeid siseheitlusi, kuid sellele vaatamata on Eesti iseseisvus taastatud Isamaa ideaalide järgi. “Rahvusriik, vaba turumajandus, keele- ja kultuuriruum ning traditsioonid on just see poliitiline suund, millele kunagi panid aluse isamaalased ja mis on Isamaa poliitika kese ka täna.”

Ta tõdeb, et terves Euroopas on erakondade ja inimeste maailmavaatelised piirjooned hägustunud ning poliitika on seetõttu muutunud laialivalguvaks, mis on omakorda kaasa toonud äärmuslike jõudude esiletõusu. „Inimesed kogu maailmas on üha vähem ideoloogilised ja poliitika üha enam teemapõhine. Nii kipuvad ka väärtused devalveeruma eelkõige mugavuse ja majandusliku heaolu taotlustesse. Kohustused ja vastutus asenduvad üha rohkem õiguste ja vabadustega ning uute väärtuste loomist asendab ümberjagamine. Tasakaal nihkub paigast ja vasakliberaalne maailm tungib massidesse. Liberaalsus peaks muutuma justkui kõikide maailmavaadete ühiseks nimetajaks.“

„Oleme parempoolseim erakond Eestis ja parempööre erakonna sees ei muudaks Eesti poliitikat paremaks ega suurendaks erakonna toetust. Meil tuleb rõhutada rahvuslik-konservatiivseid väärtusi. Oma maailmavaatelisest poliitikast taganemine, häbenedes light EKRE silti, oleks vale. Peame ajama oma väärtuspõhist poliitikat järjepidevalt ja usutavalt ning mitte hõljuma ebamäärases liberaal-konservatiivses ruumis, eksitades valijaid mitmeti tõlgendavate sõnumitega erakonna sees. Isamaa peab olema rahvuslik-konservatiivsetele valijatele alternatiiv poliitilistes valikutes. Mõõdukas ja mõistlik rahvuslik-konservatiivne poliitika tasakaalustab Eesti poliitilist maastikku ja see on kogu Eesti huvides,“ kirjeldab Seeder Isamaa positsiooni poliitilisel maastikul.

„Minu pikaajaline poliitikakogemus ütleb, et me ei saa olla mesilased, kes lendavad õielt õiele ja nopivad niimoodi ainult omale meeldivaid punkte. Poliitika pikaajaline sisu on lõppkokkuvõttes alati olulisem, kui päevapoliitiline laveerimine jooksva populaarsuse nimel,“ lõpetab Isamaa esimees.

Loe täispikka arvamuslugu Postimehest.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga